Over Actief in Tiel

De website actiefintiel.nl is een digitaal platform voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk en welzijnsactiviteiten in de meest brede zin van het woord. Actief in Tiel is er voor alle inwoners van de gemeente Tiel, die op vrijwillige basis ergens aan mee willen doen, hulp willen bieden en/of iets willen organiseren, waar om hulp gevraagd kan worden en waar allerlei activiteiten te vinden zijn.

Inwoners en maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken kunnen kosteloos gebruik maken van de diensten van deze website. Actief in Tiel beoogt hiermee een laagdrempelig middel te zijn voor burgerparticipatie in de gemeente Tiel.

U kunt meedoen als gebruiker, als vrijwilliger of als organisatie. Als gebruiker kunt u zich hierop aanmelden om zo nu en dan een klusje te doen (wij noemen dat 'hulpaanbod') of om een hulpvraag te plaatsen. Als u zich aanmeldt als vrijwilliger geeft u te kennen dat u over wat meer tijd beschikt en regelmatig ingezet wilt worden. Organisaties kunnen hier hun hulpaanbod kwijt, (vrijwilligers)vacatures plaatsen, en activiteiten aankondigen die zij organiseren. Als organisaties een website hebben, wordt er naar hun website gelinkt.

Actief in Tiel begon in 2011 als een klein project voor het stimuleren en zichtbaar maken van activiteiten in Tiel-West, maar is inmiddels uitgegroeid tot een online platform voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk en –activiteiten in de hele gemeente Tiel.

Het project was oorspronkelijk een initiatief van woningbouwcorporatie SCW, thuiszorginstelling STMR, Mozaïek Welzijnsdiensten en de gemeente Tiel. Mozaïek heeft het project uitgevoerd door de website Actief in Tiel te ontwikkelen. (Nu nog) onder supervisie van Mozaïek beheren vrijwilligers de vacaturebank achter de website en het monitoren van de hulpvragen en het hulpaanbod.

Voor de toekomst is voorzien, dat Actief in Tiel volledig zelfstandig gaat functioneren en door vrijwilligers wordt beheerd en verder wordt doorontwikkeld. Als u vragen heeft over Actief in Tiel, u tips heeft of u wilt om een andere reden in contact komen met het team van Actief in Tiel bel dan naar 0344-611566, of stuur een mailtje naar info@actiefintiel.nl.

Terug naar de beginpaginaActief in Tiel: digitaal platform voor burgerparticipatie, vrijwilligerswerk en welzijnsactiviteiten in de gemeente Tiel. Initiatiefnemers, sponsors en partners:
Actief in Tiel partners Mozaïek Welzijnsdiensten Gemeente Tiel STMR SCW Tiel Meldpunt Vrijwillige Hulpverlening Vrijwilligerssteunpunt Tiel Loket Wonen, Welzijn & Zorg